Apotheek

Waarom een apotheekhoudende huisartsenpraktijk?

Huisartsenpraktijk Hermeling & Telgenkamp is een apotheekhoudende praktijk. We hebben als huisartsenpraktijk een apothekersvergunning gekregen omdat de dichtsbijzijnde openbare apotheek op meer dan 4,5km afstand ligt. We willen de patienten in en om Weerselo graag optimale medische en farmaceutische zorg verlenen dicht bij huis en daarom verstrekken wij ook medicatie en hulpmiddelen.

 

Welke voordelen heeft een apotheekhoudende huisartsenpraktijk?

Als apotheekhoudende huisartsenpraktijk hebben we nog een ander voordeel: wij hebben het totale overzicht over de medische geschiedenis van patienten en weten precies welke medicatie een patient van de specialist krijgt en die we zelf voorschrijven. Op deze manier kunnen we goed beoordelen of bepaalde medicatie wel of niet met elkaar samengaat, of dat er mogelijk allergieen en intolleranties zijn. Dit is echt een groot voordeel boven een huisartsenspraktijk zonder apotheek. Ook is het erg gemakkelijk dat medicatie die wordt voorgeschreven op het spreekuur, in vrijwel alle gevallen direct meegegeven kan worden als een patient uit de spreekkamer stapt. 

 

Herhaalservice chronische medicatie (Pro-actief Herhalen/PAH)

In 2019 zijn wij van start gegaan met een (gratis) herhaalservice voor chronische geneesmiddelen. Elke 3 maanden zullen de medicijnen die u langdurig gebruikt automatisch voor u klaarstaan in de apotheek. U hoeft de recepten dan dus niet meer zelf te herhalen of aan te vragen. U ontvangt van ons individueel bericht wanneerde herhaalservice voor u kan beginnen.

 

Chronische medicatie / herhaalmedicatie

Wanneer u (nog) geen gebuikt maakt van de herhaalservice vragen wij u rekening bij het bestellen van medicatie met het volgende: het afhandelen van herhaalmedicatie is een proces dat grote zorgvuldigheid vereist. Wij streven naar veilig en verantwoord medicatiegebruikt. Dit vraagt meer tijd met betrekking tot het verwerken van de recepten, het bestellen en het controleren van de medicijnen. 

Wanneer u uw chronische medicatie voor 11.00 uur 's ochtends aanvraagt, kan deze 2 werkdagen later na 14.00 uur worden opgehaald. Recepten die na 11.00 uur worden aangevraagd worden pas de volgende dag verwerkt en zullen dan ook na 3 werkdagen kunnen worden opgehaald. 

Herhaalrecepten kunt u 24uur per dag, 7 dagen per week aanvragen als volgt:

  1. Na eenmalige registratie op deze website onder het kopje 'herhaalrecepten'.
  2. Via de receptenlijn kunt u uw herhaalrecept inspreken. U dient daarbij duidelijk uw naam en geboortedatum in te spreken. Tel. 0541-661004, keuze 2.
  3. Lege doosjes voorzien van het etiket met uw persoonsgegevens kunt u deponeren in de brievenbus bij de entree. De buitendeur is 24 uur per dag geopend. 
  4. U kunt ook de assistente een email sturen voor het herhalen van uw medicatie (assistente@hermeling-telgenkamp.nl). Houdt u er wel rekening mee dat uw emailverbinding niet beveiligd is, u kunt op deze manier risico lopen dat uw gegevens digitaal worden gehackt.